• Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

10.10.2017

HLEDÁME ASISTENTA/ ASISTENTKU PEDAGOGA



- na celý úvazek

- nástup IHNED

- pracoviště: Stará Role, Závodu míru 144, Karlovy Vary

- zaměstnavatel: SOŠ a SOU Nejdek, p. o., Rooseveltova 600, 362 21 Nejdek

- bližší informace: p. Krejčíková - tel.: 739 550 679 a Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Mgr. Josef Dvořáček,
ředitel školy

 

5.10.2017

"PO STOPÁCH PŘEDKŮ" V KRUŠNÝCH HORÁCH
GLÜCK AUF - POTŮČKY - PROJEKT REGION - UDRŽITELNOST - 5.10.2017

Dne 5. října proběhla očekávaná a plánovaná exkurze, kdy jsme se žáky 1. a 3. ročníku oboru Veřejnosprávní činnost se zaměřením na ochranu životního prostředí (68-43-M/01) navštívili krušnohorské městečko Potůčky a známé hornické muzeum Glöckl. Exkurze byla vedena v německém jazyce. Žáci si připravili i zajímavosti o historii kraje a hornictví , exkurzi odobně vedli p. ředitel Mgr. Josef Dvořáček a p. učitel Mgr. Aleš Kváča. Provedli jsme odběry vzorků nejhojnějších hornin a nerostů, konkrétně poznali a vyzkoušeli způsob těžby rud v Rudohoří.

Výklad nás zaujal a expozice muzea těžby uranu, stříbra, bizmutu a kobaltu fotografiemi dobře dokumentovala zdejší historii hornictví a získávání surovin pro energetické využití radioaktivních surovin v dobrém i negativním významu. Horníci se zde dožívali nejvíce 35 až 40 let. Založili jsme si také svojí mineralogickou sbírku, ze které každý budeme tvořit seminární práci 10 nerostů a hornin.

Dov Dov Dov
Fotogalerie - © Mgr. Josef Dvořáček ...

Autoři článku a fotografií: Třída V1,
Mgr. Josef Dvořáček

 

30.9.2017

ZAPOJTE SE DO 2. ROČNÍKU SOUTĚŽE "LIDÉ A KULTURA"
V RÁMCI UDRŽITELNOSTI PROJEKTU CÍL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE"

Dov


Již 2. ročník celoškolní soutěže "Lidé a kultura" bude probíhat v říjnu a listopadu 2017. Soutěžící mají možnost své fotografie průběžně zasílat na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript a to nejpozději do 30. listopadu 2017. Počet snímků od jednoho autora je omezen na max. 3 snímky.

1. formát: JPG, PNG, RAW
2. velikost: maximálně 20 MB
3. rozměry: minimálně 2800 x 1700 pixelů

Fotografie, které nesplní
stanovené požadavky, nebude možno do soutěže přijmout. Při případné úpravě fotografií volte před uložením nejvyšší možnou kvalitu (minimální míru komprese fotografie). Všechny zaslané soutěžní fotografie budou publikovány pod uměleckým názvem snímku v soutěžní galerii na stránkách školy.

PLAKÁT KE STAŽENÍ ...
Více informací z předmětu Výpočetní technika ...

Autor článku: Peter Weigel

   

22.9.2017

KAM PO ZÁKLADNÍ ŠKOLE?  
POZVÁNKA NA VÝSTAVY STŘEDNÍCH ŠKOL VE SPOLUPRÁCI S KARLOVARSKÝM KRAJEM

Dov
Dov
Vážení uchazeči,
prezentaci naší školy najdete na výstavních akcích "Kam po základní škole?", které se uskuteční
ve středu 27. září 2017 v Integrované střední škole Cheb (Na Hrází 1, 350 02 Cheb) - informace ...

ve čtvrtek 5. října 2017 v Integrované střední škole technické a ekonomické Sokolov (Jednoty 1620, 356 01 Sokolov) - informace ...

ve čtvrtek 12. října 2017 ve Střední průmyslové škole Ostrov (Klínovecká 1197, 363 01 Ostrov) - informace ...

Ve dnech 17. - 18. října 2017 se také koná výstava ŠKOLA A TRH PRÁCE 2018 v prostorách HS Thermal v Karlových Varech - informace ...

Vedle prezentace všech oborů školy je pro Vás také připraven test profesní orientace. Rovněž se představí zástupci zaměstnavatelů a sociální partneři školy, kteří umožňují praxi a nabízejí po ukončení střední školy absolventům uplatnění nebo možnosti podpory na vysokých školách. 

Prezentace oborů školy  ...

Autor článku: Peter Weigel

 

 

 

21.9.2017

KULINÁŘSKÝ ZÁŽITEK Z PODZIMNÍ ZAHRÁDKY
Prezentace projektu a ověřování receptů projektu
UDRŽITELNOST PROJEKTU CÍL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE"

Ve čtvrtek dne 21. září 2017 se žáci oboru Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01) společně se žáky německé partnerské školy BSZ Annaberg-Buchholz aktivně účastnili společného ověřování pokrmů: zelná polévka, šťouchané brambory s cibulkou a lívanečky s povidly a šlehaným tvarohem a zároveň proběhla soutěž na gastronomické téma ve vaření daných pokrmů.

Tradiční akci v rámci udržitelnosti projektu CÍL3 „Kulinářské zážitky v Krušnohoří/ Erzgebirge“ doprovázely i prezentace přeshraničních aktivit obou škol. Vedení Berufliches Schulzentrum für Ernährung, Technik und Wirtschaft des Erzgebirgskreises bylo zastoupeno p. Alexandrem Becherem, zástupcem ředitele. Škola má od 6. srpna 2017 nového p. ředitele - p. Thomase Mülleravíce informací ....

Zážitkem pro obě strany byla v odpoledních hodinách exkurze do muzea a sklářské huti Moser v Karlových Varech, kde se všichni seznámili s tradiční výrobou skla, které se používá na slavnostních tabulích při vyjímečných příležitostech. Seznámili se s precizní řemeslnou výrobou dekorativního i nápojového skla této značky. Akce se účastnilo 18 zástupců obou škol.

Dov Dov Dov

Dov Dov Dov
Fotogalerie - © Peter Weigel

Autoři článku: Peter Weigel, Mgr. Josef Dvořáček
Autor fotografií a publikace projektu: Peter Weigel

LADCE ROZPUSTILÝ MASOPUST
 

11.9.2017

MATURITNÍ ZKOUŠKY PODZIM 2017
OBOR VEŘEJNOSPRÁVNÍ ČINNOST SE ZAMĚŘENÍM NA OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ (68-43-M/01)

Dov Dov Fotogalerie ...

Autor fotografií: Peter Weigel

 

11.9.2017

ZAPOJTE SE DO CELOREPUBLIKOVÉ SOUTĚŽE
SEZNAMTE SE S ODBORNÍKY NA KYBERNETICKOU BEZPEČNOST

Dov


Zájemci ze 3. - 4. ročníku se mohou přihlásit do kybernetické soutěže pod záštitou Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost, Ministerstva vnitra, MŠMT a dalších významných organizací. Jde o soutěž středoškoláků ve znalostech a dovednostech v oblasti kybernetické bezpečnosti. Nejlepší z nich budou letos na podzim reprezentovat Českou republiku v Cyber Security Challenge, která se koná ve španělské Malaze.

"Cílem soutěže není pouze změřit síly, ale především chceme touto formou přispět k celkové osvětě v oblasti kybernetické bezpečnosti. Jsme přesvědčeni, že právě středoškoláci jsou tou nejvhodnější cílovou skupinou, protože mohou pomáhat svým mladším sourozencům, rodičům i prarodičům, kteří jsou z naší zkušenosti často cílem různých útoků v kybernetickém prostoru."

Více informací na www.kybersoutez.cz ...

Autor článku: Peter Weigel

 

5.9.2017

KULTURA STOLNIČENÍ A TRADIČNÍ KRUŠNOHORSKÉ PRODUKTY
VEŘEJNÁ OCHUTNÁVKA SPOJENÁ S PŘEDNÁŠKOU
Akce v rámci projektu "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE" - CÍL3 - Ziel3 - UDRŽITELNOST

V restauraci Anna Nejdek dne 5. září 2017 proběhla prezentace projektu Kulinářské zážitky v Krušnohoří/ Erzgebirge Ziel 3-Cíl 3 spojená s výkladem zaměřeným na technologii kvasných procesů, zrání produktů spojená s veřejnou ochutnávkou. Tradiční krušnohorské regionální potravinářské produkty, např. sýr Mauritius, Barbora a Arnika, byly prezentovány ve fázi udržitelnosti projektu. Uvedené dva poslední vzorky byly připraveny už v roce 2015, jde o trvanlivé archivní potravinářské produkty, které se v Krušných horách vyráběly z mléka kozího, ovčího a kravského poblíž rozsáhlých pastvin. Již v historii byly nejlepší v okolí Abertam a pro svojí trvanlivost a kvalitu bývaly exportovány na trhy do vzdáleného zahraničí. Odborný výklad doplňovaly fundované podněty ze strany vyučujících odborného výcviku oboru Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01). Účastníci se zajímali o postupy a způsoby výroby, výklad byl poutavý a zajímavý.

Dov Dov Dov
Fotogalerie - © Peter Weigel, Fotogalerie - © Mgr. Josef Dvořáček

Autoři článku a fotografií: Peter Weigel, Mgr. Josef Dvořáček

 

1.9.2017

HARMONOGRAM ÚSTNÍ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY - PODZIM 2017

Harmonogram ústní části podzimní maturitní zkoušky 2017 ... - viz příloha.

Vedení školy

 

30.8.2017

ROZVRH HODIN OD 4. ZÁŘÍ 2017

Na webových stránkách školy - viz odkaz - jsou k dispozici rozvrhy hodin pro školní rok 2017/2018 od 4. 9. 2017.

Dne 4. - 5. září 2017 - u maturitního oboru 4 třídnické hodiny.

10:30 - 11:30 - aktivace přístupů do skolaonline.cz - učebna 8


Rozvrhy tříd ...
Přehled ve formátu .pdf

Autor článku: Peter Weigel

 

30.8.2017

SDĚLENÍ PRO ZÁJEMCE O UČEBNÍ OBORY V SOŠ A SOU NEJDEK
VÝSLEDKY TŘETÍHO KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2017/2018 - UČEBNÍ OBORY


Učební obor:
65-51-E/01
Stravovací a ubytovací služby

Všichni zájemci o uvedené učební obory otevírané ve školním roce 2017/2018, kteří splnili kritéria přijímacího řízení vyhlášená ředitelem školy, budou přijati.

Rozhodnutí o přijetí Vám bylo odesláno poštou a zápisový lístek můžete osobně odevzdat v kanceláři ředitele školy. Zájemci, kteří nesplnili kritéria přijímacího řízení, jsou vyznačeni v tabulkách jednotlivých oborů pořadovým číslem a kódem. Více informací u p. Krejčíkové - tel. 739 550 679.

Mgr. Josef Dvořáček
ředitel školy

Více k přijímacímu řízení 2017/2018 ..., Přehled nabízených oborů ...Jaké předměty se ve škole vyučují?

 


Strana 4 z 12

Přihlášení

    



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Aktuálně ...

PRAKTICKÁ PROFILOVÁ MATURITNÍ ZKOUŠKA
18. a 19. dubna 2018


KONTAKTY | NABÍZÍME VÁM ... | VIDEA ŠKOLY ...



ŽIVÝ KRAJ

Škola interaktivně



Školní e-mailová schránka Školní e-mail
Ulti Clocks content

Anketa

Jaký zdroj informací o škole Vás nejvíce oslovuje?