Svíčková na smetaně
Lendenbraten ...

Opláchnutý díl masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou a na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli osmahneme na polovině dávky tuku. Do základu vložíme maso a ze všech stran opečeme a podlijeme vodou. K masu přidáme koření, oloupaný citrón a zastříkneme octem. Nádobu přikryjeme a maso dusíme – pečeme do měkka. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme jíškou, připravenou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozředíme přiměřeným množstvím vody, prošleháme metlou a provaříme asi 1 hodinu. Během vaření přidáváme mléko a nakonec smetanu. Omáčku procedíme hustým cedníkem, podle potřeby dochutíme převařeným octem, solí a cukrem. Při podávání maso zdobíme plátkem citrónu a brusinkami. Podáváme s houskovým knedlíkem, Karlovarským knedlíkem. Uvedené množství je na 10 porcí.

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autor fotografie: © Kateřina Budínová



Zpět