Bramborová buchta "Bácz" - 1
Kartoffelkuchen "Bacz" - 1 ...

Pracovní postup: mléko ohřejeme (musí být vlažné). Droždí smícháme s cukrem a trochou vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vytvoříme řídké těstíčko – kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Smícháme zbylou mouku, sůl, přidáme zbytek vlažného mléka, vykynutý kvásek, vejce, pepř, majoránku, česnek a nakrájené uzené. Nakonec vmícháme zelené natě a těsto necháme ještě nakynout. Hluboký pekáč hrubě vymastíme sádlem, nalijeme těsto (cca do 1/3, buchta nabyde). Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30min., pak ještě dopečeme na 150°C asi 10minut. Buchta by měla být propečená (zkontrolujeme špejlí) a na povrchu zlatá.

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autor fotografie: © Peter Weigel



Zpět