Karlovarský knedlík
Karlsbader Knödel

Den starou žemli nakrájíme na kostičky, pokropíme částí mléka a necháme vsáknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme se zbylým mlékem a přidáme k máčeným žemlím, smícháme s moukou, solí, nasekanou petrželkou. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Z těsta tvarujeme šišky, které balíme do navlhčených plátěných ubrousků, namazaných máslem. Konce ubrousků upevníme motouzem. Knedlíky vaříme 20 minut. Uvařené knedlíky ještě teplé vybalíme z ubrousků a nakrájíme nití na plátky. Uvedené množství je na 10 porcí (1 porce je 3 až 4 plátky). Karlovarské knedlíky podáváme jako přílohu k jemnějším pokrmům z masa nebo dietním pokrmům.

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autorka fotografie: © Kateřina Budínová



Zpět