Husí polévka s fazolemi
Gänsesuppe mit Bohnen ...

Fazole vypereme a necháme stát ve vodě přes noc, potom je ve stejné vodě přivedeme do varu. Husí maso nakrájíme na kousky, mírně osolíme, opepříme, přidáme sádlo, které jsme nahrubo nakrájeli a osmahli dohněda, dále osmaženou cibulku a lehce osmažený česnek. Pod poklicí vše vaříme asi dvě hodiny. Brambory nakrájíme na kostky a vaříme je zvlášť. Uděláme hnědou zásmažku. Potom vše smícháme a podle chuti přidáme ocet, pepř, majoránku a dosolíme.

Tak zní recept klasické krušnohorské kuchyně, která byla vařena v průběhu ledna roku 1990 v restauraci Domu kultury v Ústí nad Labem, vedena kolektivem vedeným panem Jiřím Růžičkou. Recepty dodal sběratel krušnohorských receptů pan M. Sameš.

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autor fotografie: © moje-dobroty.cz



Zpět