Zelná polévka
Krautsuppe ...

Kysané zelí překrájíme na malé kousky, podle potřeby propláchneme vodou, zalijeme částí vody a uvaříme do poloměkka. Opláchnuté brambory nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou, přidáme kmín a uvaříme do poloměkka. Ze šlehačky, kysané smetany a hladké mouky uděláme „závarek“, zamícháme a přidáme do předvařeného zelí, provaříme nejméně 20 minut, přidáme předvařené brambory, uvaříme doměkka. Hotovou polévku dochutíme, můžeme ještě přidat smetanu. Moje babička místo vody dávala hovězí vývar a já to dělám taky – je to opravdu dobré. Hotovou polévku můžeme na talíři zdobit omytou, nakrájenou petrželkou.

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autorka fotografie: © Marie Gersdorfová



Zpět