Krušnohorské bramborové trojhránky
Erzgebirgische Kartoffeldreiecke ...

Nejprve si připravíme náplň. Houby namočíme na 30 minut do vody. Potom je scedíme a pokrájíme. Cibuli oloupeme a posekáme. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a houby, zalijeme trochou vody a pod pokličku dusíme doměkka. Na másle osmažíme strouhanku a spolu s prolisovaným česnekem přidáme ke zchladlým houbám. Nakonec směs podle chuti osolíme a opepříme. Na těsto oloupeme brambory a najemno je nastrouháme. Přidáme mouku se solamylem, vejce, sůl, pepř, olej a nastrouhanou cibuli. Promícháme a vypracujeme těsto. Rozválíme ho na placku vysokou 3 cm a nakrájíme trojhránky. Doprostřed uděláme důlek a vložíme houbovou náplň. Trojhránky rozložíme na tukem vymazaný plech a potřeme žloutkem rozšlehaným s troškou vody. V troubě předehřáté asi na 180°C pečeme zhruba 20 minut.

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autorka fotografie: © Kateřina Budínová



Zpět