Sýr "Trakař"
Schib(b)öcker-Käse ...

"Na pánvi, v tyglíku nebo v hrnci nechat rozpustit cca 100 g másla (nesmí být hnědé), může se vzít ale také 100 ml sladké smetany místo másla, a přidat cca 170 ml světlého piva. Přidají se dva až tři kousky harzkého sýra (podobného olomouckým tvarůžkům) nakrájené na malé kousíčky nebo jiný nízkotučný sýr, který nesmí mít uvnitř bílé jádro. Přidá se rovněž camembert, ze kterého se okrájí plíseň. Nyní 10 až 15 minut stále mícháme, aby se nic nepřipálilo. Sýr postupně zhoustne, má se dávat pozor, aby se nevytvářely hrudky. Když je sýr pevný, přidá se trochu piva. Nyní sýr výrazně posolíme, popepříme a přidáme kmín (a/ nebo česnek). Vše ještě dobře promícháme, naplníme do misek nebo skleniček a necháme uležet 24 hodin v lednici. ... “

© Prof. Gotthard B. Schicker, Annaberg-Buchholz, 2014

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autor fotografie: © chefkoch.de



Zpět