Plněné domácí buchty
Gefühllte Hausbuchteln ...

Droždí promícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky, promícháme. Vzniklé řídké těstíčko – kvásek necháme na teplém místě vykynout. Do zbylé mouky (asi 80g si necháme stranou na vyválení těsta) přidáme vejce, vlažné mléko, nastrouhanou citrónovou kůru, cukr, sůl a asi 160g vlahého tuku, vykynutý kvásek a zaděláme těsto, které opět necháme kynout na teplém místě. Dostatečně nakynuté těsto rozválíme na plát o síle 1,5cm a nakrájíme na čtverečky 4x4cm. Na dílky těsta nandáváme náplně a pečlivě zabalíme do tvaru buchty. Skládáme je do vymaštěného pekáče a ze všech stran mastíme rozpuštěným máslem. Naplněné buchty necháme v pekáči ještě nakynout, pak je ještě na povrchu potřeme tukem a upečeme do červena ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé buchty podáváme posypané moučkovým cukrem. Uvedené množství je na 10 porcí (1porce je 6 ks buchet).

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autorka fotografie: © Kateřina Budínová



Zpět