Pečený čaj
Tee aus gebackenen Früchten ...

Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat, ale zbavíme je jadřinců), švestky (bez pecek), pomeranče (oloupané). Nakrájené ovoce smícháme s drobnějším ovocem ve větší míse s cukrem a rumem. Přidáme nakrájený a oloupaný citrón, skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáči na 220°C, na cca 45 minut. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu a v ní se rozpustil cukr. Podle toho se řídíme, čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu (šťáva se nesmí vypařit, cukr by se připálil). Během pečení občas promícháme. Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které ihned zavíčkujeme a otočíme na 15 minut dnem vzhůru. Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1 až 3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou, zamícháme a konzumujeme i s ovocem. Voní po něm celý dům a každý chce recept!

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autor fotografie: © Kateřina Budínová



Zpět