Nasolené uzené maso se šafránovo-česnekovou omáčkou a knedlíkem
Böhmisches Pökel/Selch-Fleisch mit Safran-Knoblauchsoße und Knödeln ...

Uzené maso uvaříme (pokud je málo slaný vývar pak dosolit, nebo naopak naředit). Maso vyjmeme a vývar použijeme na výrobu omáčky. V hrnci z tuku (možné přidat olej) a hladké mouky uděláme světlou jíšku - Jíšku postupně zaléváme teplým vývarem (trochu vývaru ponechat pro případné naředění příliš husté omáčky) a neustále promícháváme - Jíšku postupně zaléváme teplým vývarem (trochu vývaru ponechat pro případné naředění příliš husté omáčky) a neustále promícháváme - Očištěný česnek (2 až 3 paličky) vložíme do základu omáčky a provařujeme na „glanc“ (až vystoupí tuk). Pokud je příliš hustá ředíme ji teplým vývarem. ...

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autor fotografie: © Petr Baumann



Zpět