Mazanec z tvarohu
Osterbrot aus Quark ...

Spaříme mandle. Brusinky namočíme do rumu a necháme naložené asi půl hodiny. V míse utřeme máslo a tvaroh, přidáme oba cukry, vejce, rum (slitý z brusinek) a utřeme dohladka. Přidáme mouku, kypřící prášek, muškátový oříšek, polovinu sekaných mandlí, brusinky a mléko. Vařečkou vypracujeme hutnější těsto. Z těsta vytvarujeme jeden velký nebo dva menší bochánky. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme zbylými sekanými mandlemi. Prvních deset minut pečeme na 180°C, pak teplotu snížíme na 160°C a pečeme ještě 30 až 40 minut (podle velikosti) až bochánek zezlátne. Ke konci pečení můžeme mazanec zakrýt alobalem, aby se shora nepálil. ...

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autor fotografie: © Kateřina Budínová



Zpět