Zelné šneky
Sauerkrautschnecken ...

Droždí smícháme s cukrem, vlažným mlékem a trochou mouky, vzniklý kvásek přikryjeme a necháme na teplém místě 10 až 15 minut nakynout. V míse smícháme mouku, sůl, tymián, petrželku. Přidáme kvásek, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme mouku, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout hodinu. Během kynutí těsto dvakrát promísíme. Vykynuté těsto rozválíme na plát, poklademe předem vymačkaným kysaným zelím. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a zarolujeme. Z rolády krájíme kolečka, která vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem a posypeme drceným kmínem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme dozlatova asi 25 minut. Velmi chutné zelné šneky se hodí k pivu, vínu, čaji i meltě. ...

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autor fotografie: © Kateřina Budínová



Zpět