Chlupaté knedlíky se zelím
Klöße mit Sauerkraut ...

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme odstát a přebytečnou vodu slijeme. Vařené brambory také jemně nastrouháme a smícháme se syrovými. Směs brambor osolíme, přidáme hrubou mouku, celé vejce a vypracujeme těsto.
Z těsta vykrajujeme polévkovou lžící noky, zavařujeme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme 10 až 12 minut do měkka.
Kysané zelí zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Na části sádla usmažíme jemně krájenou cibuli do zlaté barvy, přidáme hladkou mouku. Touto cibulovou jíškou zahustíme zelí, provaříme a dochutíme cukrem.
Vařené chlupaté knedlíky promícháme s upraveným zelím a podáváme omaštěné zbylým rozpuštěným sádlem. Uvedené množství je na 10 porcí.

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autor fotografie: © Petr Baumann



Zpět