Karlovarské koláče
Karlsbader Kolatschen
nach Magdalena Dobromila Rettigová ...

Utři jak se patří 8 lotů (128,48 gramů) přepouštěného a 7 lotů (112,42 gramů) čerstvého másla, vraž do něho 9 žloutků, dej k tomu 8 lžic smetany, 3 lžíce kvasnic, 1 lot (16,06 gramů) tlučeného cukru a 26 lotů (417,56 gramů) pěkné mouky, zadělej těsto, trochu ho osol a nech ho čtvrt hodiny stát; potom pomaž papír novým máslem, z těsta udělej na něj lžící 26 stejných kulatých hromádek, rozdělej je nahoře trochu nožem, dej do každé kousek zavařeného rybízu nebo jednu višni, a zase je zadělej, načež je oblož hezky tuhým sněhem, posyp je hrubým cukrem a strouhanými mandlemi, nech je hezky spěšně péct a dej je na stůl posypané cukrem. ...

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autor fotografie: © Peter Weigel



Zpět