Švěstkové knedlíky z tvarohovo-bramborového těsta
Pflaumenknödel vom Topfen-Kartoffelteig ...

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme, přidáme tvaroh, vejce a sůl, dobře promícháme a nakonec zapracujeme mouku (část mouky cca 30g si necháme na vyválení knedlíků). Z hladkého těsta vyválíme váleček o průměru asi 6 až 8 cm, nakrájíme na plátky a do každého zabalíme švestku. Knedlíky vaříme pozvolna ve vroucí osolené vodě, mícháme opatrně aby se nepřilepily ke dnu. Když knedlíky vyplavou, tak vaříme ještě cca 5minut, poté je vyndáme a hned servírujeme posypané mákem s moučkovým cukrem, mastíme rozpuštěným máslem. Můžeme ještě doplnit zakysanou smetanou. ...

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autor fotografie: © Kateřina Budínová



Zpět