Králík na černo/ Geschmortes Kanninchen ...

Maso z králíka omyjeme vlažnou vodou a osolíme. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a společně s částí cukru osmažíme dozlatova na poloviční dávce tuku. Přidáme oloupaný citrón(nakrájený na plátky), základ zastříkneme octem a zalijeme trochou vody nebo vývarem. Do základu vložíme připravené maso, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení mícháme, maso obracíme a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu. Šťávu zahustíme jíškou připravenou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozmícháme metlou, rozředíme vodou, dosolíme, podle dochutíme cukrem. Přidáme víno, švestková povidla, nastrouhaný perník a omáčku za stálého míchání dobře provaříme. Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník zpět na dušené maso, přidáme brusinkový kompot, pečlivě opláchnuté a spařené rozinky a společně převaříme.

ČESKO-NĚMECKÝ RECEPT ...
Autorka fotografie: © Kateřina Budínová



Zpět