POLÉVKY/ SUPPEN ...   HLAVNÍ JÍDLA/
HAUPTGERICHTE ...
  DEZERTY, PŘÍLOHY/
NACHTISCH, BEILAGEN


Bramborová polévka
s houbami
Kartoffelsuppe mit Pilzen
  Bramborové placky se slaninou na plechu
Kartoffelpuffer mit Speck auf dem Backblech
  Babiččiny lívance
Omas Liwanzen

Česneková polévka
z Annaberku
"Knoblichsupp vu dr Grußn Kartngass in Annabarg"
  České pivní maso
Böhmisches Bierfleisch
  Bramborová buchta "Bácz" - Varianta 1
Kartoffelkuchen "Bácz" - Variante 1

Husí polévka
s fazolemi
Gänsesuppe mit Bohnen
  Falešný králík s cibulovou omáčkou a mangoldem
Falscher Hase mit Zwiebelsoße, Mangold und Kartoffelpüree
  Bramborová buchta "Bácz" - Varianta 2
Kartoffelkuchen "Bácz" - Variante 2

Krušnohorská
bramborová polévka
Kartoffelsuppe auf erzgebirgische Art
  "Frackové"
Fratzen
  Domácí vánočka
Weihnachtsstriezel

Šupitalka
Altböhmische Brotsuppe
  Chlupaté knedlíky se zelím
Klöße mit Sauerkraut
  Bramborové knedlíky - Kluzky
Kartoffelklöße

Zelná polévka
Krautsuppe
  Houbová omáčka s bramborovým knedlíkem
Pilzrahmsoße mit Kartoffelklößen
  Jablečné palačinky
Pfannkuchen mit Äpfeln

Zelná polévka s klobásou
Krautsuppe mit Bratwurst
  Jelenní kýta
Hirschlegel
  Karásky - příloha k uzenému masu
"Karausche"-Gebäck - Beilage zu geräuchtertem Fleisch

Polévka z rdesna
Knöterichsuppe ...
  Houskové knedlíky kynuté
Böhmische Semmelknödel
  Karlovarské koláče
Karlsbader Kolatschen nach Rettigová

Houbová polévka
Schwamme-Suppe ...
  Králík na černo
Geschmortes Kanninchen
  Karlovarský knedlík
Karlsbader Knödel

Polévka z kopřiv
Brennesselsuppe ...
  Krušnohorské bramborové trojhránky
Erzgebirgische Kartoffeldreiecke
  Kouřící dívka z Tannenberku
"Raacher Maad vu Tannenberg"

Staročeská čočková polévka
Altböhmische Linsensuppe ...
  Krušnohorské brambrdle
Erzgebirgische Quarkkartoffeln
  Krušnohorská vánoční štola
Erzgebirgischer Weihnachsstollen

Hrachová polévka
s badyánem
Erbenssuppe
mit Sternanis ...
  Masové kuličky se zelím
Fleischkügelchen mit Sauerkraut
  Linecké těsto
Linzer Teig

  "Obuvnická pánev"
Schumacher-/ Schusterpfanne
  Lososová růže s koprovo-medovou omáčkou
Rose von der Lachsforelle mit Dill-Honig Soße

  Sejkory ze Scheibenberku
"Buttermillichgetzn vu Scheimbarg"
  Nastavovaná kaše
Kartoffepüree

  Svíčková na smetaně
Lendenbraten
  Mazanec z tvarohu
Osterbrot aus Quark

  Staročeská sekanina
Altböhmisches Hackfleisch
  Plněné domácí buchty
Gefüllte Hausbuchteln

  Škubánky s mákem
Kartoffelnocken mit Mohn
  Plněné klínovecké brambory/ Gefüllte Keilbergkartoffeln

  Nasolené uzené maso se šafránovo-česnekovou omáčkou/ Selch-Fleisch mit Safran-Knoblauchsoße und Knödeln   Sýr "Trakař"
Schib(b)öcker-Käse

  Štědrovečerní kapr, bramborový salát/ Karpfen am Heiligen Abend
Kartoffelsalat
  Sušenky pepřenky
Pfefferbiskuits

  Švěstkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta/
Pflaumneknöidel vom Topfen-Kartoffelteig
  Tvaroh s ovocem z krušnohorských lesů
Quarkspeise mit Früchten aus den erzgebirgischen Wäldern

    Tvarohové pagáče se zelím
Topfenkuchen mit Sauerkraut

    Tyčinky k vínu či pivu
Blätterteigstangen zum Wein oder Bier

    Velikonoční beránek
Osterlamm

    Velikonoční nádivka
Traditionelles Osterressen/ Füllung

    Zelné šneky
Sauerkrautschnecken

    Zvěřinová paštika z kance
Pastete vom Eberfleisch

    Chlebový koláč
Brotkuchen

    Jahelník
Hirsekuchen

    Bylinný tvaroh
Kräuterquark